Calculator Ovulatie Fertilitate

MENSTRUATIA, CICLUL MENSTRUAL

Ce este menstruatia

Menstruatia este o sangerare care se produce in vaginul fetelor sau al femeilor si care dureaza cateva zile. Aceasta incepe, de obicei, cand aveti 12 sau 13 ani dar se poate si la 8 sau la 17 ani. Ciclul menstrual va incepe atunci cand organismul este pregatit. Nu puteti nici sa-i grabiti aparitia, nici sa-l opriti.
Schimbarile au loc odata cu cresterea se numesc pubertate. In perioada pubertatii sanii vor incepe sa va creasca alaturi de parul sub brate si in zona pubiana. Vor avea loc schimbari si in organism. Desi sunteti prea tanara sa va ganditi ca ati putea avea un copil, organismul este pregatit pentru asta.

In ovarele fetelor se gasesc o multime de ovule. Cand ating varsta pubertatii, in fiecare luna ovarele elimina cate un ovul. Ovulul se deplaseaza din trompa uterina in uter. Uterul este locul unde va creste fatul, daca ovulul a fost fertilizat de sperma unui barbat.

Uterul este pregatit in fiecare luna pentru o posibila sarcina, iar invelisul sau membranos devine gros si moale. Cand organismul realizeaza ca in uter nu creste nici un fat, aceasta membrana si ovulul sunt expulzate din corp prin vagin. Aceasta este menstruatia. Nu puteti observa ovulul pentru ca este minuscul.

OVULATIA

Ce este ovulatia.  Ovulatia este eliberarea unui ovul (ou) matur din foliculul graafian in ovar. Ovulul este o celula reproductiva femeiasca. Ovulele sunt produse in ovare, trec in tuburile fallopiene, si apoi intra in uter.
Ovulatia apare la mijlocul fiecarui ciclu menstrual dar poate aparea mai devreme sub influenta unor factori negativi: depresie, malnutritie si boala.

Determinarea datei ovulatiei este importanta pentru folosirea sigura a metodei naturale de contraceptie. Pentru femeile cu ciclu menstrual regulat este posibila calcularea aproximativa a datei ovulatiei dar pentru celelalte femei este necesara folosirea unor metode aditionale de determinare a datei ovulatiei.

Exista metoda simpto-termala (de masurare a temperaturii) bine stiuta si larg raspandita. Ea este folosita pentru determinarea datei ovulatiei, pentru contraceptie, verifica daca o persoana este insarcinata, pentru diagnosticul ciclurilor menstruale in caz de infertilitate. Aceasta metoda consta din inregistrarea temperaturii corpului pentru fiecare zi a ciclului si observarea fluidului cervical (mucus) si pozitia cervixului. Unele femei pot avea sentimente speciale care preced ovulatia.

Daca vrei sa ramai insarcinata trebuie sa ai un contact sexual in perioada fertila a ciclului menstrual. Comanda programul Calmens chiar acum daca ai un ciclu neregulat sau nu stii cum sa calculezi perioada fertila.
 

Calendarul ovulatiei si fertilitatii

Estimarea datei ovulatiei

Ovulatia este finalitatea oricarui ciclu menstrual. Unele femei stiu cand se produce ovulatia gratie anumitor modificari ale organismului sau unor senzatii pe care le resimt cu aceasta ocazie. Dar pentru cele mai multe lucrurile nu sunt deloc evidente.

Calculatorul ovulatiei va ajuta sa determinati cu precizie maxima posibila momentul ovulatiei, precum si perioada cea mai fertila a ciclului.

Folositi calculatorul de mai jos pentru a estima momentul ovulatiei si perioada fertila din ciclu - selectand macar o data.

Pentru a obtine un rezultat cāt mai precis, selectati ziua si luna corespunzatoare primei zile a ultimelor trei cicluri. Daca nu va amintiti aceste trei date, selectati doar prima zi a ultimului ciclu.
Prima zi a ultimei menstruatii : (cu aproximativ 1 luni in urma)
 
Considerānd durata medie a ciclului menstrual 28 de zile, penultima dvs. menstruatie a avut loc in data de: (daca acest lucru nu este corect in cazul dvs., si daca cunoasteti data exacta a penultimei menstruatii, modificati data calculata automat)
Data penultimei menstruatii: (cu aproximativ 2 luni in urma)
      
Pentru un rezultat si mai precis, treceti si data ante-penultimei menstruatii: (daca cunoasteti data exacta a ante-penultimei menstruatii, modificati data calculata automat)
Data ante-penultimei menstruatii:
(cu aproximativ 3 luni in urma)
 

Ciclul dvs. menstrual dureaza aproximativ:   zile
Data urmatoarei menstruatii ar trebui sa fie ( luna/ziua/anul):    
Intervalul de fertilitate:

fertilitate crescuta

ovulatie

Inceputul perioadei
de fertilitate
semnificativa

Sfarsitul perioadei
de fertilitate
semnificativa

ATENTIE: Acest calculator nu poate si nu trebuie sa fie folosit ca metoda exclusiva de control al nasterilor. Scopul lui este sa va ajuta sa cunoasteti mai bine ciclul dvs. menstrual.
Ciclurile mai scurte de 21 de zile si mai lungi de 35 de zile sunt, īn general, anovulatorii.

 

 
Google
www www.retetata.ro

COPYRIGHT  © 2006 - RetetaTa.ro - Toate drepturile rezervate.